Anat Soudry Architect
cover.jpg

Garfield Place Brownstone

 

Location
Brooklyn, New York

 

Taking place in three phases and over a number of years, this brownstone renovation entailed the conversion of three apartments into one large family home.

The priority for the clients was to create a home that would accommodate their family’s changing needs as the children grew older.

While the family wished to respect the historic features of their brownstone, it was also important to maintain the option to transform the room use over time. This led to a design which allowed multi-use rooms with movable room dividers. 

Delivered in three phases, we began this project by gutting the top floor apartment to create spacious living space. 

The client requested modern living with bright light spaces and an open floor plan. We elevated the ceiling on the top floor, widened the hallway and added skylights, which allowed the natural light to embrace what was previously a dark enclosed space. 

Next, for the parlor floor, we moved the kitchen from the center to the rear of the house, and added a new expansive deck, allowing the family to take greater advantage of their coveted outdoor space. The new Henry Built bespoke kitchen transformed this space.

The final phase to complete this transformation saw the gut renovation and extension of the ground floor. An office space and kitchenette in the front flows into a living room set off by telescopic pocket doors and a concealed Murphy Bed to convert to a guest bedroom when needed. In the rear, floor-to-ceiling sliding doors provide a seamless connection to the garden for further outdoor/indoor dining and living – the perfect entertaining space

Photography by A Frame.